Kartım Nerede?

Denizbank Kredi Kartım Nerede?

Denizbank kredi kartı teslimat süresi yaklaşık bir hafta sürüyor. Bu aşamada kartınızın nerede ve hangi kuryede olduğunu öğrenebilirsiniz. Denizbank kurye takip hakkında detaylı bilgi aşağıda…

Sponsorlu Reklamlar

Denizbank kartınız bastırılıp dağıtıma verildiğinde size bilgilendirme SMS’i gelecektir. Bu SMS’te Denizbank kargo takip bilgileri bulunur. Bu bilgileri kullanarak online kargo takibi yapabilirsiniz. Peki, Denizbank hangi kargo şirketiyle çalışıyor?

Denizbank hangi kargo şirketiyle çalışıyor?

Denizbank, Kuryenet adlı firma aracılığıyla kart gönderimi yapıyor. Kuryenet’in Gönderi İzleme Ekranı üzerinden kargo takip numarası ve cep telefonu numaranızı girip Denizbank kurye sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Kargo takip ekranına geçmek için tıklayın: https://musterihizmetleri.kuryenet.com.tr/MusteriHizmetleriKuryenet/GonderiSorgulama.aspx

Denizbank kargo takip numaramı bilmiyorum ne yapmalıyım?

0850 222 0800 numaralı Denizbank müşteri hizmetlerini arayın. Müşteri temsilcisinden kargo takip numaranızı öğrenebilirsiniz.

Denizbank kurye telefon numarası kaç?

444 93 93 numaralı Kuryenet çağrı merkezini arayıp; “Denizbank kartım nerede? Denizbank kredi kartım ne zaman gelir?” gibi sorularınıza yanıt bulabilirsiniz. Ancak şunu da belirtmeliyiz ki; yoğunluktan dolayı Kuryenet’in çağrı merkezine ulaşmak biraz zor. Bu sebeple yukarıdaki Gönderi İzleme Ekranı linkini kullanmanızı tavsiye ederiz.

Denizbank kartımı başkası teslim alabilir mi?

Denizbank kartınız; kart teslimi için belirtilen adreste bulunan birinci dereceden yakınlarınıza teslim edilebilir. İlgili adres iş yerinize ait ise kartınız, önceden ismini belirttiğiniz iş arkadaşlarınıza veya amirinize teslim edilebilir.

Denizbank ek kart teslimatı kimlere yapılabilir?

Ek kart teslimatı; adına ek kart çıkartılan kişi 18 yaşını doldurmuş ise kendisine, doldurmamış ise asıl kart sahibine yapılır.

Kart Gönderim Adresim Değişti Ne Yapmalıyım?

Kart teslimatı için bildirdiğiniz adreste bir değişiklik yapacaksanız bunu 0850 222 0800 Denizbank çağrı merkezi üzerinden bankaya bildirmeniz gerekir. Bunun yerine şubeler üzerinden de aynı işlemi yapabilirsiniz.

DİKKAT: Adres değişikliği için Kuryenet’i ararsanız sonuç alamazsınız. Kurye şirketine adres değişim bildirimini doğrudan Denizbank’ın yapması gerekmektedir.

Kartınızı kullanabilmeniz için önce kart şifresi oluşturmanız gerekir. Denizbank kart şifresi alma işleminin nasıl yapıldığını buradan hemen öğrenin: https://yatırımhaber.com/denizbank-kart-sifresi-alma/

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu